ИВАНА ДРАГИН

Посетите сајт СОВИЦЕ ПАМЕТНЕ

ГРАДСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА

У недељу, 8. марта 2020. године, одржана је Градска смотра рецитатора. У Новосадском позоришту у конкуренцији млађег школског узраста учествовало је више од 30 такмичара, а међу њима и две ученице одељења I5 које је припремала учитељица Ивана Драгин. Софија Вулић наступила је са песмом „Пера као доктор“ Јована Јовановића Змаја, док је Кристина Семиз рецитовала песму „Материна маза“ истог аутора. Обе ученице су похваљене па се може рећи да је њихова прва смотра рецитатора прошла успешно. Овога пута нисмо се такмичили, већ смо се опробали у говорењу стихова и сценском наступу. Наредне године планирамо пласман на још виши ниво такмичења, радујемо се новим познанствима и размени стихова.

КОНКУРС „ЗАШТИТА ЗА СВЕ“

ОСВОЈЕН UV ИНДИКАТОР ЗА ШКОЛУ

Учешћем на конкурсу „Заштита за све“ ученици одељења I5 освојили су веома вредну награду за нашу школу. Фонд Б92 и „Еуцерин“ су у оквиру традиционалног конкурса осмислили тему на коју су ученици различитих узраста могли да одговоре својим радовима у различитом формату. Тема је била „Два лица Сунца“ и имала је за циљ да подигне свест људи о добрим и лошим последицама које се јављају услед излагања Сунцу.
Ученици Маша Стојановић, Кристина Семиз, Ђорђе Митровић, Стефан Пеулић и Марко Бојић су уз своју учитељицу Ивану Драгин представљали нашу школу својим радовима. Од свих пристиглих радова жири је одабрао двадесет школа којима ће бити донирани УВ индикатори. Нашли смо се први на листи 
https://zastitazasve.rs/konkurs-za-skole/dobitnici-2020
Својом креативношћу, оригиналношћу и разумевањем теме наши ђаци су заслужили ову вредну награду која ће бити од користи целој школи и околини.
Уређај је постављен поред главног улаза у нашу школу и надамо се да ће служити сврси дуги низ година.

Културни центар Новог Сада и ове године је од 11. до 13. марта организовао „Антићеве дане“, већ 13. по реду. Ово је манифестација посвећена песнику Мирославу Антићу и од изузетног је значаја за Нови Сад.
Важност манифестације и значај укључивања у њу приметили су ученици одељења I5наше школе. Са својом учитељицом, Иваном Драгин, посветили су се ликовном стваралаштву и успешно одговорили на овогодишњу тему ликовног конкурса   „Стварност је стварнија ако јој додаш нестварног“.
Радови ученика били су запажени. Прво место на конкурсу освојио је Јован Мишчевић, док је треће припало Кристини Семиз.
Конкурс је био намењен ученицима од првог до осмог разреда основних школа на територији града Новог Сада. У плану је било да се организује изложба и додела награда у Културној станици „Еђшег“, што је нажалост отказано због тренутне ситуације и епидемије која је била у повоју.
Све активности које се тичу промоције радова и доделе награда отказане су до даљњег.

ДАН ИНТЕЛИГЕНЦИЈЕ 2019.

Ученици одељења I5 су са учитељицом Иваном Драгин пригодно обележили Дан интелигенције. Одазвали су се акцији коју је иницирала МЕНСА, договорили се о активностима и благовремено послали пријаву.

О томе можете више видети oвде

У оквиру часа пројектне наставе, у среду, 2. октобра, реализована је радионица „Здрава храна сваког дана“ која се садржајем и облицима рада уклапала како у предвиђене оквире конкурса, тако и у програм наставе и учења.

Кроз тимски рад у различитим едукативним и креативним игроликим активностима ученици (њих 31) су учврстили своја знања о здравој храни и исхрани. Свака екипа имала је задатак да изврши активности у различитим кутковима:

  1. кутак СЛАГАЛИЦА-СЛИКОВНИЦА (сложити исправан низ слика – од семена јабуке до укусне ужине)
  2. кутак ХОКУС-ПОКУС-РЕБУС (ребуси са решењима на тему здравих намирница, нпр. уЖи-на-ТИ)
  3. кутак СЛОВОСЛАГАЛИШТЕ (од датих слова сложити називе воћа и поврћа, нпр. Љ-В-А-Ш-И = шљива)
  4. кутак САЛАТА ОД РЕЧИ (описати појам у вези са здравом исхраном без помињања самог појма, нпр. слатко воће са много бобица, бело или црно, у винограду… = грожђе)
  5. кутак ЗАГОНЕТАЛО (загонетке са одгонеткама на тему здравих намирница, нпр. Тврда кућа, нема врата, у њој живе четири брата. = орах).

Уследио је разговор о утисцима, као и завршна заједничк активност ЗДРАВИ (ЈЕСТИВИ) ПОРТРЕТИ. Од исечених плодова воћа и поврћа израдили смо весела лица на тацнама (нпр. шните јабуке као уста, ораси као очи, шаргарепа као нос, исечена паприка као коса). Почастили смо се садржајем „уметничких дела“ и тако завршили један успешан час, а наставили поучавање о здравом начину живота и стицање пожељних навика.

У прилогу достављам неколико фотографија.

учитељица Ивана Драгин