ФИЗИ БИЗИ ФЕСТ

ФЕСТИВАЛ НАУКЕ „ФИЗИ БИЗИ“ У СОМБОРУ 

 

У организацији Центра за образовање „Планета” и Гимназије “Вељко Петровић” у Сомбору 23. 11. 2019. одржан је девети по реду Фестивал науке „Физи Бизи Фест” који је окупио основце и средњошколце. Учесници и посетиоци фестивала су имали прилику да на научно-популаран начин доживе науку, друже се и уче.

Представници наше школе били су ученици првог и петог разреда: Лав Кељачки, Ђорђе Митровић, Тамара Половина, Софија Ружић, Вукашин Старовлах, Ања Штрбац (ученици одељења I5), као и Милица Вукашиновић, Лана Златић и Маша Радомировић (некадашњи ђаци IV5, а сада ђаци петаци). Фестивал је био ревијалног карактера, али похвале нису изостале, као ни заслужена диплома самих организатора.

 

Наш тим је посетиоцима понудио активности груписане у три тематске целине. Били су  астрономи и помоћу модела Сунчевог система демонстрирали и приповедали занимљивости о планетама, звездама и сателитима. Били су и палеонтолози па су на радионици посетиоци могли да ископају диносаурусе, пронађу фосиле и детерминишу изумрле врсте. Такође су били и орнитолози који су упознавали са врстама птица на подручју Војводине, базирајући се на њихову грађу, изглед и начин исхране. Читавих 7 сати, колико је трајала манифестација, кутак наше екипе био је посећен. Део  атмосфере се може видети на фотографијама у прилогу.

Тим је окупила, припремала и предводила учитељица Ивана Драгин уз подршку родитеља ученика који су с радошћу прихватили овај едукативно-забавни изазов за њихову децу.

У плану је да у оквиру школе буде организована ревија активности које су презентоване на фестивалу. На тај начин би још више деце и колега било анимирано да се укључи у овако лепе манифестације.

учитељица Ивана Драгин