19Aug

УЧЕНИЦИ

УПИТНИК О НАСТАВИ

 

 

ТЕСТ ПРОФЕСИОНАЛНИХ ИНТЕРЕСОВАЊА

 

 

 

ПРЕГЛЕД РАСПОРЕДА ПИСМЕНИХ ПРОВЕРА

 

 

ДАН ИНТЕЛИГЕНЦИЈЕ 2019.

 

 

Ученици одељења I5 су са учитељицом Иваном Драгин пригодно обележили Дан интелигенције. Одазвали су се акцији коју је иницирала МЕНСА, договорили се о активностима и благовремено послали пријаву.

О томе можете више видети oвде

 

 

У оквиру часа пројектне наставе, у среду, 2. октобра, реализована је радионица „Здрава храна сваког дана“ која се садржајем и облицима рада уклапала како у предвиђене оквире конкурса, тако и у програм наставе и учења.

Кроз тимски рад у различитим едукативним и креативним игроликим активностима ученици (њих 31) су учврстили своја знања о здравој храни и исхрани. Свака екипа имала је задатак да изврши активности у различитим кутковима:

  1. кутак СЛАГАЛИЦА-СЛИКОВНИЦА (сложити исправан низ слика – од семена јабуке до укусне ужине)
  2. кутак ХОКУС-ПОКУС-РЕБУС (ребуси са решењима на тему здравих намирница, нпр. уЖи-на-ТИ)
  3. кутак СЛОВОСЛАГАЛИШТЕ (од датих слова сложити називе воћа и поврћа, нпр. Љ-В-А-Ш-И = шљива)
  4. кутак САЛАТА ОД РЕЧИ (описати појам у вези са здравом исхраном без помињања самог појма, нпр. слатко воће са много бобица, бело или црно, у винограду… = грожђе)
  5. кутак ЗАГОНЕТАЛО (загонетке са одгонеткама на тему здравих намирница, нпр. Тврда кућа, нема врата, у њој живе четири брата. = орах).

Уследио је разговор о утисцима, као и завршна заједничк активност ЗДРАВИ (ЈЕСТИВИ) ПОРТРЕТИ. Од исечених плодова воћа и поврћа израдили смо весела лица на тацнама (нпр. шните јабуке као уста, ораси као очи, шаргарепа као нос, исечена паприка као коса). Почастили смо се садржајем “уметничких дела” и тако завршили један успешан час, а наставили поучавање о здравом начину живота и стицање пожељних навика.

 

У прилогу достављам неколико фотографија.

 

учитељица Ивана Драгин