13Oct

РЕЧ ДИРЕКТОРА

Phone: Email-

ПОСТУПАЊЕ ШКОЛЕ У ВАНРЕДНИМ ОКОЛНОСТИМА

Поштовани родитељи,

због тренутне епидемиолошке ситуације и ступања на снагу ванредних мера добили смо упутство о наставку рада у ванредним околностима. Ситуација је, иако очекивана, нова за све нас и изискује посвећеност, стрпљење, разумевање, вештину, висок ниво професионализма, свести и ангажовање свих у оквиру својих стручних компетенција као и прелазак на друга, алтернативна средства и канале које ћемо у датој ситуацији примењивати. Министарство просвете, Влада Србије и тимови стручњака су осмислили начин деловања и примене наставе на даљину и успели у невероватном року да припреме и информишу школе и јавност о програму образовања на даљину емитовањем на каналима РТС-у и  РТС Планета.

Након иструкција школама, ми смо озбиљно и одговорно приступили задатку реализације наставе на даљину, користећи разне платформе, електронске уџбенике и остала средства, повезали се са ученицима и трудимо се да у датим околностима реализујемо овакав вид наставе на најадекватнији начин колико год је то могуће.

Трудимо се да наставницима пружимо помоћ и усмеравамо их у коришћењу свих најсавременијих средстава и алата за учење на даљину. Такође их свакодневно информишемо, усмеравамо и оснажујемо да као најзначајнији носиоци овог задатка дају максимум и остваре што је могуће већа постигнућа.

Прва недеља је без обзира на потешкоће, показала да су сви у оквиру својих могућности приступили реализацији и очекујемо да ће то у наредном периоду бити још лакше и квалитетније и да ће се сваким даном превазилазити проблеми и недостаци.

Трудићемо се да не преоптеретимо децу садржајима али да им пружимо основни ниво знања и подржимо их у континуираном учењу и осамостављивању, коришћењу разних извора знања и свих електронских платформи, што ће им надамо се бити од велике помоћи и за будуће школовање.

У овом периоду је осим континуиране наставе неопходно да децу колико је могуће растеретимо притиска и страхова, панике али их и упутити у озбиљност ситуације и потребе одговорног понашања.

Протекле недеље, наша ПП служба редовно је прослеђивала информације, пружала помоћ и подршку, слала  дописе и упутсва старешинама  која су они вама проследили  или  је набитнија обавештења  школа  објављивала на сајту Школе .

Како бисмо вам помогли и оснажили и вас у овом важном задатку, организоваћемо  психолошко-педагошку подршку и направити  на сајту страницу коју можете пратити.Ту ћете моћи да нађете неке савете за анимирање деце, ослобађање од стреса као и остале врсте подршке и упутства која вам могу бити од помоћи.

Молимо вас овим путем да предузмете све мере личне изолације као и да нас обавештавате о здравственој ситуацији деце, како бисмо објединили податке и помогли надлежним здравственим службама у свим мерама и планирању јер су ти подаци драгоцени како би се што брже, ефикасније и ефективније деловало. Ово су важни подаци не само на микроплану, него на плану шире заједнице.

Сви можемо и неопходно је да личним примером дамо допринос да се ова озбиљна епидемиолошка ситуација сведе на најмањи могући ниво и не поприми пандемијске размере.

Што више код деце, заједничким снагама подигнемо свест о потреби, начину чувања здравља али и потреби и значају образовања, веће су шансе да их сачувамо од разних опасности и позитивно утичемо на њихов развој и будућност.

Са великим поштовањем, жељом да што лакше и боље превазиђемо ову ситуацију, потешкоће, сачувамо ученике, породице, здравље, присебност, свест и истрајемо у заједничком задатку колективно и појединачно,

 

Управа школе

 

27. јануар 2020.

Из поздравног говора Директора на прослави школске славе

Драги ученици, родитељи, наставници и пријатељи наше школе,

Данас у времену великих промена, када је информација брза као светлост и толико доступна да нам често и измиче, ми морамо да се зауставимо и сагледамо где смо и куда желимо да идемо.

ОШ.“Прва војвођанска бригада“преузела је бакљу нашег просветитеља и има визију да осветли, још увек неосветљене углове, да осветли таму која је око нас и која прети да завлада и у нама. Та тама је незнање. У двадесет и првом веку, главно оружје којим човек може да се брани и да осваја, да влада и да служи, да ствара и да дише, јесте знање. Свети Сава је на, готово, пророчки начин наговестио оно што је и нама као једној од најбољих школа циљ.

Ми имамо задатак. Ми имамо одговорност. Та одговорност окренута је и нашим прецима и нашим потомцима. Ми стварамо будуће генерације ове земље, а како би рекао Сократ тако стварамо и будућност нашег друштва.

Најбољи начин да предвидите своју будућност јесте да је сами створите. У нашим рукама, у рукама професора и учитеља налази се будућност свих нас и наше деце.

А, имамо се много чим похвалити……

 

 

 

 

 

Обраћање Директора поводом именовања за директора Школе

Драги ученици, родитељи, наставници и пријатељи наше школе,

Изузетна ми је част што сам се нашао на челу ове велике новосадске школе. Свестан сам да је то у исто време и изазов и  и велика одговорност. ОШ „Прва војвођанска бригада“ је школа која од свог настанка до данас постиже веома добре резултате у школском успеху, такмичењима и ваннаставним активностима. Мој циљ је да се ова добра традиција настави, још више унапреди квалитет и рад школе, негује сараднички дух међу наставницима, ученицима и родитељима као и са локалном заједницом.  Надам се да ћемо заједничким радом, међусобним поштовањем и уважавањем постићи све зацртане циљеве, као и онај најважнији – да школа буде место у којој деца срећно и хумано одрастају и развијају се, померају сопствене границе, размишљају, уче и оспособљавају се за живот у савременом друштву препуном изазова.

Оливер Стојановић

Из биографије:

 

Рођен је 1961. године у Књажевцу. Гимназију „Светозар Марковић“  је завршио 1980. године у Нишу. Факултет за физичко васпитање и спорт је завршио 1984, а мастер одбранио 2014. године у Нишу.

Од 1987. до 2000. је био запослен  у ОШ „ Доситеј Обрадовић“ у Нишу као професор физичког васпитања, а у оквиру школе и у кабинету за кинезитерапију.

У Нови Сад  долази 2001. године и од 2001. до 2010. је радио на пословима извршног директора у компанији „АС Компани“ , а од 2010. до 2014. године је био запослен на месту генералног директора компаније „Ас Тајм“ у  Новом Саду.

Од 2014. до 2016. се бавио приватним предузетништвом и од октобра 2016. године је ступио на место в.д. директора ОШ „Прва војвођанска бригада“ .