13Oct

РЕЧ ДИРЕКТОРА

Phone: Email-

27. јануар 2020.

Из поздравног говора Директора на прослави школске славе

Драги ученици, родитељи, наставници и пријатељи наше школе,

Данас у времену великих промена, када је информација брза као светлост и толико доступна да нам често и измиче, ми морамо да се зауставимо и сагледамо где смо и куда желимо да идемо.

ОШ.“Прва војвођанска бригада“преузела је бакљу нашег просветитеља и има визију да осветли, још увек неосветљене углове, да осветли таму која је око нас и која прети да завлада и у нама. Та тама је незнање. У двадесет и првом веку, главно оружје којим човек може да се брани и да осваја, да влада и да служи, да ствара и да дише, јесте знање. Свети Сава је на, готово, пророчки начин наговестио оно што је и нама као једној од најбољих школа циљ.

Ми имамо задатак. Ми имамо одговорност. Та одговорност окренута је и нашим прецима и нашим потомцима. Ми стварамо будуће генерације ове земље, а како би рекао Сократ тако стварамо и будућност нашег друштва.

Најбољи начин да предвидите своју будућност јесте да је сами створите. У нашим рукама, у рукама професора и учитеља налази се будућност свих нас и наше деце.

А, имамо се много чим похвалити……

 

 

 

 

 

Обраћање Директора поводом именовања за директора Школе

Драги ученици, родитељи, наставници и пријатељи наше школе,

Изузетна ми је част што сам се нашао на челу ове велике новосадске школе. Свестан сам да је то у исто време и изазов и  и велика одговорност. ОШ „Прва војвођанска бригада“ је школа која од свог настанка до данас постиже веома добре резултате у школском успеху, такмичењима и ваннаставним активностима. Мој циљ је да се ова добра традиција настави, још више унапреди квалитет и рад школе, негује сараднички дух међу наставницима, ученицима и родитељима као и са локалном заједницом.  Надам се да ћемо заједничким радом, међусобним поштовањем и уважавањем постићи све зацртане циљеве, као и онај најважнији – да школа буде место у којој деца срећно и хумано одрастају и развијају се, померају сопствене границе, размишљају, уче и оспособљавају се за живот у савременом друштву препуном изазова.

Оливер Стојановић

Из биографије:

 

Рођен је 1961. године у Књажевцу. Гимназију „Светозар Марковић“  је завршио 1980. године у Нишу. Факултет за физичко васпитање и спорт је завршио 1984, а мастер одбранио 2014. године у Нишу.

Од 1987. до 2000. је био запослен  у ОШ „ Доситеј Обрадовић“ у Нишу као професор физичког васпитања, а у оквиру школе и у кабинету за кинезитерапију.

У Нови Сад  долази 2001. године и од 2001. до 2010. је радио на пословима извршног директора у компанији „АС Компани“ , а од 2010. до 2014. године је био запослен на месту генералног директора компаније „Ас Тајм“ у  Новом Саду.

Од 2014. до 2016. се бавио приватним предузетништвом и од октобра 2016. године је ступио на место в.д. директора ОШ „Прва војвођанска бригада“ .