ЛЕТОВАЊЕ У БУДВИ

Школска управа за образовање и Град Нови Сад су организовали бесплатно летовање у Будви од 17. до 27. августа за 50 најуспешнијих ученика новосадских основних школа и са њима упутило 5 наставника пратилаца.

Из наше школе упућене су 4 успешне ученице 8.разреда, пошто су у претходној школској години због епидемије организована само такмичења за ученике 8.разреда. Најуспешнији се нису одазвали због спортских и претходно планираних обавеза, па је директор, поштујући рангисту за ђака генерације, позвао следеће срећне добитнице тог прелепог и незаборавног летовања:СОФИЈУ ТОДОРИЋ, ЛАНУ СЛАВНИЋ, АНЂЕЛУ ЂУКАНОВИЋ И ЕМИЛИЈУ КУШЛАКОВИЋ. Пратилац групе 10 ученика била је наставница српског језика Зорица Мркшић.

Награђени ученици, њихови родитељи, као и пратиоци, захвални су организаторима на целокупној организацији и реализацији овог пројекта, почев од испраћаја, путовања, смештаја у хотелу СЛОВЕНСКА ПЛАЖА и свим услугама хотелског комплекса ( базен, шведски сто…. љубазност домаћина, безбедност).  Петог дана боравка организован је излет до Тивта ,одакле се даље крстарило до Пераста. Уживајући у лепотама Которског залива и купајући на отвореном мору, деца  су се дружила, одмарала, а посебне утиске сви су понели посетивши чаробно, бајковито острво, цркву и музеј Госпа од Шкрпјела. У повратку уследио је обилазак манастира Подмајине где је цела група након упознавања са историјом светиње била угошћена у манастирској трпезарији посним послужењем. Монаси су том приликом сваком ученику и наставнику поклонили илустровану књигу,, Манастир Жича“.

У вечерњим сатима сваке друге вечери организовано и  у групама шетало се улицама Старог града и уживало у чарима архитектуре, богате културе и уметности.

Последњег дана деца су свечано дочекала градоначелника Будве и директора свих хотела Будванске ривијере у чијој су организацији пре новосадских ученика били угошћени  њихови вршњаци са Косова. Након разговора, размене поклона који симболишу братске градове Будву и Нови Сад, домаћини су се захвалили на посети, а гости на богатом и незаборавном гостопримству.

Градоначелник Новог Сада и Градска управа за образовање организоваће боравак будванских ђака у Новом Саду током зимског распуста.

Осим одмора, летовања на лепом плавом Јадрану, деца су се дружила, спријатељила, заволела. Њихова пријатељства нису виртуелна. Наставиће се у Новом Саду. Иако су из различитих школа, по повратку се чини као да се годинама друже.

Пратиоци ове дивне деце се захваљују начелнику Школске управе Радовану Ковачевићу  који је свакодневно био у телефонском контакту са вођом пратиоцем, и водио рачуна да све протекне у најбољем реду. Хвала  на подршци и пажњи заменику начелника Николи Крстићу. Хвала што сте децу у зору дочекали при повратку. Хвала  градоначелнику на испраћају, ланч-пакетима, свакодневној бризи и интересовању.Хвала госпођи Дини Малешевић за подршку и  речи захвалности наставницима.

Улагање у децу најбоља је инвестиција. Деца нам то неће заборавити. Желимо и надамо се да ће оваквих и сличних акција бити у будућности.