28Mar

IN MEMORIAM

IN MEMORIAM

 

Будимка Седер је била први директор школе “Прва војвођанска бригада”. Више није међу нама. Отишла је као узор друштвеног радника.
Рођена је на Златибору, где је завршила основну школу. Завршила је учитељску школу. Током школовања је била активиста, а потом и председник Омладинске организације. Са том улогом је организовала одласке својих вршњака на радне акције, у жељи да и средњешколци дају допринос послератној обнови Земље. Учествовала је на две радне акције и награђена “ударничком значком” , намењена појединцима који су се посебно истицали радом и залагањем.

Била је веома предан и стручан учитељ, одговорна, озбиљна и достојанствена жена. Током своје каријере остваривала је изузетне резултате у раду са децом, а као руководилац, подизала је три новоизграђене школе, а међу њима и нашу. Осамдесетих година је радила као помоћник директора у ОШ “Јожеф Атила” и својим радом допринела постизању запажених резултата те школе.

Постала је директор ОШ “Прва војвођанска бригада” 1980. године. Била је одговорна, вредна, озбиљна и професионална, што је захтевала и од својих радника. Није се устезала да  учествује у физичким пословима како би школа на време почела са радом. Захваљујући њеном ангажману, школа је за кратко време стекла статус једне од најопремљенијих школа Новог Сада тога времена.

Нека је њеном телу лака земља, а њеној души пространо небо.