ЕКОЛОГИЈА

Ученици 6 и 8 разреда који похађају наставу грађанског васпитања учествовали су у Акцији „Војвођани екологизирају“.


Ученици VI  и VIII разред који похађају наставу грађанског васпитања ОШ „Прва војвођанска бригада“ на часовима грађанског васпитања у оквиру акције „Војвођани екологизирају“ бавили су се правилима која би допринела очувању здраве животне средине и израдили Еколошки бонтон.
Од бројних правила издвојили смо неколико и са јасном поруком настао је Еколошки бонтон у виду плаката који ће бити постављен у холовима наше школе.

1. Презентација „Право на здраву животну средину“ у којој су представљене наше активности-  https://drive.google.com/file/d/1rbL-mdTUFeCWfal1f_W0b54GZUxDOq0b/view?usp=sharing

2. Плакат- „Еколошки бонтон –   https://we.tl/t-nBMFl64Imb

3. Спот-   – https://www.youtube.com/watch?v=SqOXr_-OePA 

На fb страници Војвођански Нагвис постављене су наше активности.

Ученици VI и VIII разредa који похађају наставу грађанског васпитања ОШ „Прва војвођанска бригада“ и наставница грађанског васпитања, Сања Ралић учествовали су  у Акцији „Војвођани екологизирају“ са темом „Право на живот кроз здраву животну средину“ коју је организовало Удружење „Војвођански Нагвис“ (удружење наставника грађанског васпитања ) у циљу промоције и боље видљивости предмета грађанског васпитања у школи и локалној средини, а у сусрет 5. јуну када се обележава Светски дан заштите животне средине.


Ученик VI 2  Душан Комненић израдио је презентацију у којој је представио све наше активности у оквиру акције као и наше поруке које се односе на очување здраве животне средине.

Координатори за финалну израду правила биле су ученице Маша Бошковски  VI1 и Теодора Благојевић VIII6.
А за овај предиван дизајн плаката заслужна је ученица VI 6 Катарина Пејовић, која је својом креативношћу указала како се наше око сећа здраве природе, пуне цвећа, а сада гледамо уништене шуме и траву и да ипак  још није касно да све исправимо.
 

Спот je настао са идејом да кратким порукама које прате фотографије и музика укажемо на значај чувања наше земље и природе на њој.Спот у којем се ужива док се гледа је израдила ученица VII 6 Катарина Пејовић. Верујемо да ћете и ви уживати гледајући спот  и да ће нам то бити подстицај да се окренемо природи њеном очувању.

Питали смо наше ђаке прваке на тему здраве животне средине.Ученици VI и VIII разреда који похађају грађанско васпитање ( Мила Лекић VIII1,  Невена Симовић VIII 4, Душан Радић VI4, Николина Ћуровић VI7 ) обавили су интервју са ученицима првог разреда у групи продуженог боравка (I- 4, 6 7) који су дали занимљиве одговоре које можете прочитти у нашој презентацији  „Право на здраву животну средину“.

Сања Ралић, наставница грађанског васпитања