Blog, News, Новости

7Jun

Велике личности у малим очима

У петак 3. јуна у галерији Дечјег културног центра Београд, свечано је отворена изложба ВЕЛИКЕ ЛИЧНОСТИ У МАЛИМ ОЧИМА, коју организују амбасаде земаља Вишеградске групе на иницијативу чешке амбасаде и у сарадњи са Дечјим културним центром Београд. Овогодишњу изложбу је такође подржао и Факултет примењених уметности.

У трећој по реду изложби учествовале су ОШ “Прва војвођанска бригада” из Новог Сада, ОШ ” Др Тихомир Остојић” из Остојићева, ОШ ” Братство и јединство”  и ОШ ” Стевица Јовановић” из Панчева.

Амбасадорка Ивана Хлавсова је у чешкој амбасади пожелела добродошлицу ученицима ОШ “Прва војвођанска бригада” из Новог Сада, њиховим педагозима и Сунчици Торбици, заменици директора. Амбасадорка Хлавсова се младим уметницима и представницима школе захвалила на интересовању и учешћу у пројекту и предала им је награде. Након пријема код Амбасадорке, уследио је обилазак репрезентативних просторија амбасаде.

Изложбу су потом свечано отворили Ивана Хлавсова, амбасадорка Републике Чешке, Хана Далевска_Грен, отправница послова пољске амбасаде, Петер Сиско, заменик амбасадорке Словачке и Лидија Сеничар, уредник галерије Дечјег културног центра, заједно са ауторима који су свим присутним представили своја дела и личности које су их инспирисале. За музички део програма су се побринули АртЛинк млади таленти Миона Топаловић (виолина) и Петар Пејчић (виолончело) уз клавирску пратњу У. Оваскаинена.

Овогодишња изложба обухвата 24 портрета знаменитих Срба, Чеха, Словака, Пољака и Мађара и у галерији Дечјег културног центра ће бити отворена до 10. јуна. Портрети знаменитих Чеха су уједно изложени и у Window Gallery чешке амбасаде.

pvb u ambasadigalerija