20Mar

Уметничке

16. ДЕЦЕМБАР 2017.

63. ИЗЛОЖБА ЛИКОВНИХ РАДОВА ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ СРБИЈЕ

Наша ученица из одељења VII-4, Селена Леовац, добитница је прве награде на 63.изложби ликовних радова деце и омладине Србије под темом “Уметност на и од папира”.

На изложби која је одржана у ОШ “Петефи Шандор”, 16.12.2017.у Новом Саду, Селени је уручена диплома са конкурса чији је покровитељ Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Каталог и плакат ове изложбе чак носе  на насловници фотографију Селениног рада!

Селена је изузетно креативна, талентована и није изненађење што је награда дошла у њене руке.

 

 

Активности ученика ПВБ на ликовној култури 

 

Ученици наше школе на часовима ликовне секције стварали су инспирисани интересантним ликовним конкурсним темама ( геометрија, стрип, екстеријер, ћирилична слова и Свети Сава…).

Као резултат дечијег талента, заинтересованости и рада у разноликим техникама, појединци су добили и награде. Изложба похваљених и награђених радова, одржана је у холу Природњачког музеја у Радничкој улици. То је била јединствена прилика да ученици који никад нису били у овом музеју, погледају експонате.

Окупио се велики број ђака са својим родитељима и менторима, професорима ликовне културе, из целе државе. Након изложбе, одржан је скуп ликовних педагога као и семинар са предавачима из региона. Ученици су били са разлогом поносни на свој успех.

Теодора Јанковић, ученица 8-1 разреда, ствара изузетне манге и један рад је послат на републички ликовни конкурс. У жестокој конкуренцији од око 1200 ђака, Теодора је освојила треће место! Браво Теодора!

T.J. 2 - 1

 

Ученица Марина Марковић ( 7-6 ), веома је успешна у коњичком спорту и велики је заљубљеник у ове племените животиње.  Скромна је иако је изузетан је ђак у многим областима и веома је надарена за ликовно. Лепо црта а љубав јој је и фотографија. Посали смо једну њену фотографију на ликовни конкурс и освојила је друго место! Браво Марина!

MARINA MARKOVIC- 1

MARINA DIPLOMA 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На овој изложби представљени су и радови успешних наставника ликовне културе. Тема је била „ Примери добре праксе“, где су наставници слали радове својих ученика али првенствено су писмено образлагали шта их то чини посебним тј.како инспиришу своје ученике. Концепт наставнице Крстиње Радин представљен је на овој изложби.

KRSTINJA PRIMER 1

Погледајте још неке радове наших ученика:

steel

PEGAZ 1

LOBANJA1  GITARA 1