8May

СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ

 

 

ПОШТОВАНИ РОДИТЕЉИ И УЧЕНИЦИ

Спортске игре младих су највећа манифестација аматерског спорта у Европи чији је основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства.

Њихову вредност и значај су препознале бројне институције и појединци, како из региона тако и код нас. Наведено се односи и на Владу Републике Србије, која је пружила велику подршку овој манифестацији, а њен је покровитељ је нови амбасадор Спортских игара младих Јоханес Хан, комесар за Европску политику и преговоре о проширењу.

Нови Сад је град који има титулу актуелне Омладинске престонице Европе и шаље снажну поруку пружајући подршку оваквој манифестацији. Манифестација је регионалног нивоа и превазишла је епитет доброг спортског такмичења.

У току 2019. године Игре су прерасле у пројекат који је препознала ЕУ у оквиру ЕРАСМУС пројеката.

  1. маја 2019. године очи целог региона ће бити уперене у Град Нови Сад.

Већ 23 године Игре се одржавају под слоганом „Живимо живот без дроге, јер дрога узима живот“, при чему се из нашег региона прва прикључила Хрватска, затим Босна и Херцеговина, да би 2014. године то учинила и Србија.

Основцима је омогућено бесплатно учествовање у такмичењима у десет спортских дисциплина (мали, фудбал, одбојка на песку, улични баскет, рукомет, одбојка, игра „Између две ватре“, стони тенис, тенис, атлетика и шах).

Победници градских такмичења стичу право учешћа на државном такмичењу, а најуспешнији појединци и екипе одлазе на Велико међународно финално такмичење у Сплит и наградно летовање.

Имајући у виду наведено, наша школа  учествује на поменутој манифестацији. Желимо да  што већи број ученика V, VI VII разреда присуствује церемонији отварања Спортских игара младих, и да се што већи број ученика пријави за учешће у такмичењу из изабраног спорта и/или бодри своје другаре који се такмиче.

Свечано отварање Спортских игара младих Србије 2019. године у Новом Саду планирано је уместо на Тргу слободе у 10 часова, на СПЕНС-у у 10 сати.

Наши ученици, уз претходну сагласност родитеља иду аутобусом у пратњи одељенских старешина на трг да својим присуством увеличају ову спортску манифестацију.

 

# Спортске игре младих организују такмичења за основношколце у 10 спортова.

# Право учешћа  имају сви појединци и све слободно формиране екипе,  љубитељи здравог начина живота и дружења,  а не само деца која се  активно  баве спортом.

# Такмичења су организована на професионалном нивоу, без обзира што је у питању аматерски спорт, у складу са свим пропозицијама и правилима појединог спорта Спортских игара младих.

# Систем организације такмичења у оквиру Спортских игара младих реализују се у оквиру три фазе:

    1. Квалификациона такмичења / градска финална такмичења
    2. Државно финале
    3. Велико међународно финале

# Победници квалификационих такмичења стичу право учешћа на Државном финалу, а победници Државног финала остварују право наступа на Великом међународном финалу које се одржава у Сплиту.

 ОНЛИНЕ ПРИЈАВЕ:

http://prijava.igremladih.org/srbija/

ПРИЈАВЕ ПОНЕТИ НА ДАН ТАКМИЧЕЊА!

БЕЗ ПРИЈАВЕ НЕЋЕ БИТИ МОГУЋЕ УЧЕШЋЕ НА ТАКМИЧЕЊУ!