РАДИОНИЦЕ БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ

Национална асоцијација родитеља и наставника Србије( НАРНС), организација „Save The Chidren“ и Удружење родитеља и наставника „Партнерски за образовање“ Нови Сад организују и реализују пројекат „Безбедност деце на интернету“, који има за циљ да кроз подизање информатичких компентенција родитеља обезбеди већи степен безбедности деце од различитих ризика које носе савремене технологије.

Једна од активности овог пројекта је држање информативних радионица за родитеље деце основношколског узраста коју ће водити родитељи-едукатори.

Овим путем, позивамо Вашу школу да учествује у пројекту „Безбедност деце на интернету“ кроз организовање родитеља који би присуствовали бесплатној радионици  која би се реализовала у просторијама Ваше школе.

Радионице су намењене родитељима основношколског узраста а циљ је упознавање родитеља о важности дигиталне безбедности и ризицима на интернету.

Радионицу организују и реализују:

– Патрициа Лехоцки-Ристић- родитељ-едукатор, Удружење родитеља и наставника „Партнерски за образовање“ Нови Сад ;

– Сања Обренић, родитељ-едукатор, Удружење родитеља и наставника „Партнерски за образовање“ Нови Сад .

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице, подржава наведени пројекат уважавајући значај активности оваквог типа. Свака школа, која се укључи у реализацију радионица биће наведена као део пројекта „Безбедност деце на интернету“ у извештају који ће бити достављен Покрајинском секретаријату за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице по завршетку пројекта а на захтев наведених.

Молимо Вас да пријавите учешће на адресу partnerski.ns@gmail.com.

Надамо се да ћете се придружити у реализацији радионица и тиме допринети јачању сарадње родитеља и наставника за добробит наше деце.

У прилогу маил-а Вам достављамо званични позив НАРНС и организације „Саве тхе Цхилдрен“, званични допис подршке Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице и меморандум о сарадњи између Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Националне асоцијације родитеља и наставника.

Удружење родитеља и наставника „Партнерски за образовање“ Нови Сад